Nu korting op De Fundatie

Wat is De Fundatie?

In het Paleis aan de Blijmarkt te Zwolle vind je een wel heel bijzonder museum, namelijk museum de Fundatie Zwolle. Van origine richt het museum zich op een collectie van Dirk Hannema.

De Fundatie beoordelingen

Gebaseerd op 4 beoordelingen. Klik op de sterren om jouw beoordeling voor De Fundatie achter te laten.

De Fundatie

Tussen 1834 en 1841 werd er een Neoclassicistisch pand gebouwd in de binnenstad van Zwolle, aan de rand van de Blijmarkt. Toentertijd diende het pand als werkruimte voor Paleis de Justitie. Jaren later, in 2004 werd het pand omgebouwd tot een kunstmuseum! Gunnar Daan ontwierp een ellipsvormig dak, dit wordt vaak als het oog of de wolk van het museum gezien. Hier en daar verzinnen bezoekers ook grappige bijnamen als de ufo en het ei. Museum De Fundatie Zwolle startte met het verzamelen van werken van Dirk Hannema. Tussen deze collectie zitten pareltjes van Picasso, Citroen, Mondriaan en Israëls. Een bezoek aan dit Museum is hierom een leerzame inleiding in de beeldende kunst! Tegenwoordig zijn er ook andere tentoonstellingen te zien. Het ruimtelijke paleis is een mooie locatie om de hele dag in rond te dartelen, terwijl je geniet van uiteenlopende pronkstukken. Voor een kopje koffie tijdens bezoek je de Museumbar, kom de Fundatie Zwolle ervaren!

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Handige informatie


Locatie

Blijmarkt 20
8011 NE Nederland

Contact

+31 (0)572-388188

Openingstijden

Kijk op de De Fundatie website voor de openingstijden.