Nu korting op Rietveld Schroderhuis

Wat is Rietveld Schroderhuis?

Het Rietveld Schroderhuis is een beroemd modernistisch meesterwerk uit 1924. Het is ontworpen door de Nederlandse architect Gerrit Rietveld en gebouwd voor de weduwe Truus Schroder-Schrader. Het huis is een uniek voorbeeld van de De Stijl-beweging en staat bekend om zijn geometrische vormen, kleuren en lijnen. Het is een van de meest iconische gebouwen van de 20e eeuw.

Rietveld Schroderhuis beoordelingen

Gebaseerd op 4 beoordelingen. Klik op de sterren om jouw beoordeling voor Rietveld Schroderhuis achter te laten.

Rietveld Schroderhuis Utrecht

Gerrit Rietveld is één van Nederlands' beroemdste architecten, meubelmakers en ontwerpers. Dat heeft een reden, zijn werk is namelijk hartstikke tijdloos. In zijn geboortestad Utrecht bezoek je bijvoorbeeld het Rietveld Schroderhuis dat de architect ontwierp voor de familie Schröder. Rietveld heeft zich voor het ontwerp helemaal gericht op De Stijl en dat zie je zowel aan de binnen- als de buitenkant van het huis. Van buiten is het wit, zakelijk en straks met hier en daar een likje verf in de kleuren grijs, rood en geel. Ook binnen maakte Rietveld weinig gebruik van..

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Handige informatie


Locatie

Prins Hendriklaan 50
3583EP Utrecht
Nederland

Contact

302362310

Openingstijden

Kijk op de Rietveld Schroderhuis website voor de openingstijden.