Nu korting op Simon Van Gijn Museum

Wat is Simon Van Gijn Museum?

Het Simon van Gijn Museum in Dordrecht is een culturele bestemming die gewijd is aan de Nederlandse geschiedenis en heuglijke momenten. Bezoekers kunnen er genieten van antieke artefacten, prenten, schilderijen en foto's die teruggaan tot aan de 17de eeuw. Het is een onvergetelijke ervaring.

Simon Van Gijn Museum beoordelingen

Gebaseerd op 4 beoordelingen. Klik op de sterren om jouw beoordeling voor Simon Van Gijn Museum achter te laten.

Simon Van Gijn Museum Dordrecht

Simon van Gijn (1836-1922) was van beroep bankier, maar bovenal verzamelaar. In Museum Huis van Gijn in Dordrecht zie je zijn indrukwekkende verzameling vreemde voorwerpen, kunstobjecten, schilderijen, etsen en glazen voorwerpen. Het museum ademt nog steeds de sfeer van vroeger, alsof Simon van Gijn elk moment binnen kan komen lopen. Je gaat een ruime eeuw terug in de tijd! In de verschillende kamers van het museum is zijn collectie uitgestald. Van Gijn was erg koningsgezind. Veel objecten hebben dan ook te maken met de Oranjes. In de slaapkamer krijg je een intiem..

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Handige informatie


Locatie

Nieuwe Haven 29-30
3311AP Dordrecht
Nederland

Contact

078-6482148

Openingstijden

Kijk op de Simon Van Gijn Museum website voor de openingstijden.