Nu korting op Zuiderzeemuseum

Wat is Zuiderzeemuseum?

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen vertelt het verhaal van het verdronken land van de Zuiderzee. Er wordt gebruik gemaakt van veel interactieve tentoonstellingen, waardoor bezoekers kunnen ervaren hoe het vroegere leven eraan toe was in deze streek. Er zijn ook tal van leuke activiteiten voor kinderen en muzikale en andere culturele evenementen in het museum.

Zuiderzeemuseum beoordelingen

Gebaseerd op 17 beoordelingen. Klik op de sterren om jouw beoordeling voor Zuiderzeemuseum achter te laten.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is al jarenlang een begrip in Noord-Holland. Het museum bestaat uit een openluchtmuseum en een binnenmuseum. In het buitenmuseum bekijk je authentieke panden uit het voormalige Zuiderzeegebied. Van Hoorn tot Urk en van Kampen tot Volendam. Natuurlijk wordt ook Enkhuizen zelf niet vergeten. Het zijn hoofdzakelijk originele panden, die in het Zuiderzeemuseum opnieuw opgebouwd zijn. Zo bekijk je hier een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen. Vrijwilligers van het museum laten oude ambachten en het dagelijks leven uit de vorige eeuw..

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum

Handige informatie


Locatie

Wierdijk 12-22
1601LA Enkhuizen
Nederland

Contact

0228-351111

Openingstijden

Kijk op de Zuiderzeemuseum website voor de openingstijden.