Nu korting op Het Dolhuys

Wat is Het Dolhuys?

Het Dolhuys is een museum voor psychiatrie in Haarlem. Het biedt een unieke kijk op de geschiedenis van de psychiatrie en de veranderingen in de zorg. Er zijn tentoonstellingen, lezingen, workshops en rondleidingen. Het Dolhuys is een plek waar je kunt leren over de geschiedenis van de psychiatrie en de veranderingen in de zorg.

Het Dolhuys beoordelingen

Gebaseerd op 3 beoordelingen. Klik op de sterren om jouw beoordeling voor Het Dolhuys achter te laten.

Het Dolhuys Haarlem

Het Dolhuys in Haarlem heeft niet voor niets deze naam gekregen. Het museum bevindt zich namelijk in een voormalig dolhuis, een plek waar krankzinnigen sinds de 16e eeuw werden verpleegd. Mensen die psychiatrische problemen hadden werden hier opgevangen. Patiënten die kalm waren mochten gewoon vrij rondlopen, maar de hysterische en lastige patiënten werden in één van de veertien dolcellen opgesloten. Deze zijn nog steeds te bezichtigen! Het Dolhuys doet nu niet meer dienst als tehuis, maar is juist een plek geworden waar de bezoeker meer leert over hoe men vroeger..

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Handige informatie


Locatie

Schotersingel 2
2021GE Haarlem
Nederland

Contact

235410670

Openingstijden

Kijk op de Het Dolhuys website voor de openingstijden.