Nu korting op Gemeentegrot

Wat is Gemeentegrot?

De Gemeentegrot is een unieke plek in Maastricht. Het is een ondergrondse grot die al meer dan 2000 jaar oud is. De grot is een prachtig stukje natuur en biedt een bijzondere ervaring. Je kunt er wandelen, klimmen en genieten van de rust en stilte. Een bezoek aan de Gemeentegrot is een must als je in Maastricht bent.

Gemeentegrot beoordelingen

Gebaseerd op 3 beoordelingen. Klik op de sterren om jouw beoordeling voor Gemeentegrot achter te laten.

Gemeentegrot Valkenburg

Hoeveel Nederlandse gemeentes kunnen er zeggen dat ze een Gemeentegrot hebben? Waarschijnlijk is dat alleen Valkenburg. Onder het Limburgse stadje bevindt zich namelijk een fascinerende wereld. De Gemeentegrot is zo'n 2000 jaar geleden aangelegd, toen de Romeinen bouwmaterialen nodig hadden voor hun gebouwen. Het relatief zachte mergel, waar de Limburgse bodem van gemaakt is, werd uitgehakt. Tegenwoordig is de Gemeentegrot een populair en interessant museum. Onder de grond zie je namelijk vele fossielen en schelplagen, die de natuurlijke omstandigheden van ver voor..

Mensen bezochten ook: Archeon, Aviodrome, Corpus, Madame Tussauds, Naturalis, Nemo Amsterdam, Oorlogsmuseum Overloon, Openluchtmuseum, Spoorwegmuseum, Zuiderzeemuseum

Handige informatie


Locatie

Cauberg 4
6301BT Valkenburg
Nederland

Contact

043-6012271

Openingstijden

Kijk op de Gemeentegrot website voor de openingstijden.